rezonanca

(nema veze s rezonom)

plastelin

dana 27 veljače, 2012

Moja je sestra jako ljuta na učiteljicu svog sina. Pročulo se da je mala (učiteljica) primljena preko veze i da joj je ovo prva generacija prvašića. Učiteljica, znači, nema nikavo iskustvo. Nema svoju djecu. Petice u indeksu jedina su joj vrlina. I politička veza koja joj je namjestila posao, jasno.

– O ne! – kategorična je moja sister – Oni toj maloj nisu napravili uslugu! Naprotiv!

Najviše joj zamjera to što ne zna održati disciplinu u razredu, i što konstantno traži pomoć roditelja (umjesto stručnih službi). Izgleda da mlada učiteljica ne misli da je ‘ona sama krivac za nered i nerad u razredu’, jer – a to tvrde i druge mame – oni sa svojom djecom ‘nemaju takvih problema’.

Sad, nastranu i hadeze, i manjkavost naših (viskoko)obrazovnih ustanova, pokušavam objasniti sestri da nije isto odgajati jedno dijete ili njih tridesetoro odjednom. Uostalom, i ona sama (samo s jednim djetetom) zna izgubiti i živce i strpljenje, i kako bi (ruku na srce) da nema televizije ili kompjutora, koji ga uglavnini odgajaju, ona već bila poluluda žena. Je, složi se ona s time. Ali… Prije nego me zaskoči, samo dodam PLUS 29!

Isto:

– Nisu oni smjeli neiskusnu i mladu osobu koja još ne zna ni s odraslima komunicirat (stalno se referira na roditeljski sastanak na kojem su mame preuzele vođstvo), stavit da odgaja djecu.

Molim?

– Nikako mi nije jasno… Cura je mlada, tek je izašla s faksa, trebala bi bit puna elana i volje… dobila je pravašiće… oni su još mali… pa njih bi bilo najlakše modelirat… Ali ne! Mala baš ne zna.

 

Jebote, mislim se: Učiteljica joj se ne sviđa, a htjela bi da joj ona modelira dijete. Trebala bi bit sretna, što joj to ne uspijeva, zar ne?

 


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

<span>%d</span> blogeri kao ovaj: