rezonanca

(nema veze s rezonom)

aršin = 72,12 cm

dana 20 travnja, 2012

Imali smo vijeće. Prva točka: kategorizirana športašica kojoj se moli ne stati na put. Druga točka: dijete s dijagnozom ‘adolescentske krize’ kojem se moli imati razumijevanja. Treća točka: dijete koje pati od proljetnih alergija za koje se moli nazvati mamu ako primijetimo simptome.

Vijeće je raspravljalo. Prva točka: Nek ide! Da ih makar oće ić i više! (Jedna nježna profesorica je zamolila može li i ona na put?!) Druga točka: Bože moj, kako to? Šta je s ovon dicon danas? Ovo više nije normalno! Ne smiš pogledat odma se rasplače. (Zgođušni mladi prof. je rekao da je njemu cura OK. Vrlo dobra do odlična. I da ne vidi problem, osim u…) (Druga prof. od karijere je zabrinuto pitala razrednicu je li ona ikada razgovarla o tome u razredu kada dotična učenica nije bila prisutna?) (Psiholog je prisnažio da ipak stvar nije tako jednostavna da se može riješiti na samo jednom vijeću.) Treća točka: Znate vi da se od alergije danas može umrijet. A u prošlosti su ljudi umirali a da se nije ni znalo od čega je! (Kolege su zaključile da je učenik jako pristojan i dobro odgojen, u svemu vrlo dobar, odličan i da je prava šteta.)

Vijeće je zaključilo prihvatiti sve tri točke, ter je raspušteno.

-_-_-_-_-_-_-_-_-

Stalno mi se mota po glavi izreka(?) koju davno pročitah, nešto o tome kako nije toliko važno što se govori koliko da se uopće govori. Samo ne znam čija je, ni kako točno glasi.

<post je trebao imati naslov ‘nakaze’, ali u međuvremenu sam se sjetila još jedne mudre izreke po kojoj je ‘čovjek mjera svega’>


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

<span>%d</span> blogeri kao ovaj: