rezonanca

(nema veze s rezonom)

sunčice

dana 21 travnja, 2012

Jedan poznanik je rekao: “Nije u ljudskoj prirodi da pomažu drugima, ni da budu na usluzi. Normalan čovjek slijedi strategiju krda. Trudi se biti neprimijećen. Gledati SVOJA posla.”

-_-

Srela sam curu s kojom sam bila dobra za vrijeme studiranja. Nismo se vidjele skoro deset godina. U tih se 10, uspjela udati i roditi troje djece. Ispričala mi je čitavu historiju. Mislila je da je neplodna. Prošla je dvije operacije, a prva beba je iz umjetne oplodnje. Onda, kad je krenulo, drugo dvoje je došlo u malim razmacima. Od 13 i 10 mjeseci. Ovo najmanje sad ima dvije godine. Svo troje je preboljelo sve dječje bolesti. Kupovala im je cjepiva mimo HZZO-a, jer joj je rečeno da su ona ‘besplatna’ loša i da će njima navući još gore bolešćine. Ispisala ih iz vrtića, jer su se iz vrtića uvijek vraćali ušljivi i prehlađeni i gladni. Srećom, ima netipičnog muža, i dobar posao s kliznim radnim vremenom.

Jednom ili jednom i pol, me je priupitala što je sa mnom, ali što god da bi ja počela govoriti, nadovezala bi se sa “Ne znaš ti ni pola mise…” pa nastavila svoju epopeju: bolestan otac, male rodiljne naknade, šef kriminalac, zločesta svekrva…

Većina ljudi želi da je se sluša i misli da je glavni glumac u svačijem filmu, ne samo u svojem. Znači, li to da “gledaju svoja posla”?

Pretpostavljam da je iz one moje rečenice i četvrt, izvukla zaključke o mom ‘životu’, koje će prenijeti kad bude pričala zajedničkim znancima o tome da me je srela. I sad:

premišljam po glavi, kakvu bi priču mogla složiti, jer:

u mome filmu, JA sam glavni glumac.

-_-

Bila sam na sastanku, i bojim se, da se nisam predstavila u najboljem svjetlu. Imala sam majicu za koju je dokazano da mi donosi nesreću. A među svim tim ženama sa lakiranim frizurama, moja je bila najbezveznija. Ne koristim lak. Došla sam pješice, puhao je južnjak.

-_-

Sad sam kod kuće. Okupala sam se i presvukla. I još uvijek mi je u nosu smrdljivi dah stare kolegice s faksa.


One response to “sunčice

  1. […] PočetnaAbout rezonanca (nema veze s rezonom) « sunčice […]

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

<span>%d</span> blogeri kao ovaj: