rezonanca

(nema veze s rezonom)

sancta simplicitas

dana 13 lipnja, 2012

Jedan je pametan(?) čovjek rekao da samo dvije stvari nemaju granica: svemir i ljudska glupost.

Neki je drugi praveći kompilaciju djela tog pametnog(?) čovjeka, stavio izreku na istaknuto mjesto, te se, budući da je kratka i lakopamtljiva, zadržala kao narodna mudrost.

Jedan treći je posudio kompilaciju, pročitao mudru izreku (možda je jedino nju i vidio, a možda je jedino nju upamtio), te je počeo ponavljati kao nešto istinito & mudro.

Sad slijedi priča, koja naoko nema nikakve veze s naslovom kao ni s uvodom:

“Prijateljica” mi je poslala uvredljivi mail. Odgovorila sam joj, pristojno je upozorivši na to što je uradila. Vratila je još bezobraznije. Sa slikama. Napola ozbiljno, napola ljutito, i napola kroz šalu (tri polovice? nemoguće. briši treću!) sam je zamolila da mi više ne šalje poruke mailom. Ako mi hoće nešto reći, neka mi kaže otvoreno i u četri oka, ili neka šuti, pa se ne moramo niti razgovarati.

Dakle,

ne pokušavam napisati priču o tome kako nas tehnologija razdvaja. naprotiv, mišljenja sam da nas je više spojila i povezala i otvorila nam vidike (i oči). sretnija sam kad znam s kim imam posla, nego kad moram misliti jesu li ti osmijesi iz stvarnog života, iskreni ili uvježbani.

Sad da nastavim s pričom:

Odlučila je da šuti. Što mi odgovara. Iskreno, nisam nikako mogla dokučiti što mi kod te žene smeta, sve dok nismo počele komunicirati i ‘virtualno’.

Ali, kako se čini, njojzi NE odgovara.

Ne govori mi, i dalje, ništa u lice (pogotovo u četiri oka), ali čujem da širi nekakve priče o mojem čudaštvu. Suprotno tome, ja nikakve priče o njoj ne širim. Iz prostog razloga jer ne mislim o njoj ništa. niti uopće.

Na tom bih mjestu priče stavila ‘KRAJ’

da je bar do mene.

<umišljam sebi da je jače ovo što sam ja napisala od onog što je ova izgovorila da će netko kompilirajući moja djela izvući iz konteksta ovu o otvaranju očiju i vidika koja će se zadržati u narodu kao istinitost i mudrost, odnosno da će pravda, istina & ljubav na kraju pobijediti!>


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

<span>%d</span> blogeri kao ovaj: