rezonanca

(nema veze s rezonom)

e da mi je ono tilo a ova pamet

dana 23 kolovoza, 2012

Nikad nisam bila popularna cura, niti sam se družila s popularnim curama i momcima. Kad od ovih godina gledam na dane odrastanja, oduvijek mi je bilo draže biti malo sa strane: da li zbog tog što sam pomalo lijena, a biti u centru prilično je naporno, ili zbog toga što sam pomalo sramežljiva, pa bi bivanje u centru bilo neugodno, ili zbog toga što sam oduvijek znala da je “većina” površna, a mene su oduvijek zanimale “duboke stvari”. Uglavnom, ono što je u moje vrijeme bilo alter, do ovog je vremena postalo mainstream, a ja još uvijek stojim po strani i ne želim pripadati. Što nam to, dakle, govori o – meni :D … o ova tri razloga koja upravo nabrojah?

Povod ovom zapisu je ćakula kojoj sam, ni kriva ni dužna, postala gl. likom. Kolegice s posla, koje su, kladim se, i u tinejdžerskim danima bile (ili nastojale biti) popularnim curama, a kojima je moderna tehnologija (:D) (misli se na čudo kozmetološko medicinskog napretka) omogućila da imaju ono tilo (iz naslova i narodne izreke), još uvijek imaju i onu pamet (na žalost, ili na sreću, moderna ti tehologija neće omogućiti za mentalno sazoriš).

Znate ono, kako “zgodne” cure, uvijek uhvate u đir one “pametne” (:D) …. One jadne razglabaju o tome kako sam ja jadna jer me zanimaju fizika i filozofija, umjesto da valjda “guštam u životu”.

OK, na stranu s mojim perverzijama, ali kad pogledamo njihovu zanimaciju (mene), … opet ostaje ovo “guštanje u životu”, koje valjda sprovode u djelo neki nama strani ljudi.

<objašnjenje narodne izreke iz naslova:

“E da mi je ono tilo a ova pamet” je vlaško-dalmatinska izreka u značenju “Da sam barem u mladosti znao/la to što sada znam, ne bih sada – plakao/la zbog gluposti koje sam učinio/la” … uglavnom, tako nekako … >

<za majku milu, postajem li popularna cura!?!? ako sam nečija tema!>


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

<span>%d</span> blogeri kao ovaj: