rezonanca

(nema veze s rezonom)

(glava)

dana 12 prosinca, 2012

Već neko vrijeme pokušavam shvatiti u čemu je stvar, a jutros ga i uhvatih, te promatrah: jednu popularnu ženu, pa jednog popularnog muškarca. I ne kažem popularna, kao štajaznam rozga ili severina, i ne mislim popularan kao gotovina, pardon Gotovina ili ili ili… hm nisam u toku (tijeku), nego ono obično, omiljen u društvu, običnom društvu, a ne televizijskom. Radi se, znači o ženi koja zabavlja pričanjem i izgledanjem, rečenim paradiranjem. I radi se o muškom koji nešto govori govori govori, a svi gledaju njega i smiju se ili osmjehuju.

Ja nisam vizualan tip, da se razumijemo, pa najdobrohotnije podrazumijevam da svi izgledaju jednako dobro ili pristojno (osim ako fizički defekt nije jako uočljiv, u značenju da nekom ne fali noga ili ruka ili). Baziram se na riječi i pokrete. Mirise bih voljela naučiti eliminirat, ali što je tu je.

Prva je žena:

Pretjerala s mirisom u to rano jutro. Što li pokušava skriti? Preteatralna je. Preglumljena. Pretjerana u svemu. A ovako ide priča:

“Ja ono došla, a ona ono, mislim, ma mislim, ono, kad ono, ma moš mislit, ono ona meni, ma ono ono znaš! Ma mislim, dođem, ono tamo, a ono ona meni… hahahahaha, ma molim te kao ono, znaš.”

Svi se smiju.

Jedna je od slušateljica bila hrabra pa se upustila u razgovor: “Ona ona ona, znam znam znam, ono tamo, eEeEe! hahahahahah”

Svi se smiju.

Ja samo mislim o tome, kako ću ove godine preskočit pokazne zamjenice. I osobne, također.

Drugi je muškarac:

Pogolem. Pogrbljen. Od knjiga, ne od kompjutora. Starinski tip. Miriše po cigaretama, što smatram pretjeranim u to rano jutro. A ovako ide priča:

“Ohoho mala! Danas smo u roze. Da li to znači da stariš u duši, pa si se podjevojčila izvana?”

Svi se smiju, a “mala” prednjači. Mislim da se smije da mu ne bi zalijepila šamarčinu (ja znam da ja bi), ili da bi opravdala suze.

“A nije nije” glupača se pravda “Ja to od uvijek… Moja najdraža boja…”

Svi se smiju.

 

zeleno, što volim zeleno. 

zelen vjetar. zelen-grane.

lađu na pučini,

i konja u planini.

 


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

<span>%d</span> blogeri kao ovaj: