rezonanca

(nema veze s rezonom)

o5 o ma3x

dana 10 ožujka, 2013

Moja mama nije završila faks. Nikakav. I, iako ona neće priznati, to joj je bolna točka.

(S ove pozicije kad gledam: ima blagu disleksiju, koja se, u njeno doba, kontala pod ‘glupost’; a od sebe nije dovoljno uporna. Zapravo je dosta lijena. I da to izjavim bilo gdje, sem ovdje, sav pošten svijet bi me prijeko gledao, zbog nepoštivanja roditelja. Ali to je istina. Očigledna, očevidna (notorna) istina.)

Tako mislim, jer se ponaša kao da joj je životna misija, potcijeniti bilo čiju, bilo kakvu diplomu, i ne libi se krajnje surovosti. Je, dovela je i mene, mali milijun puta do granice žaljenja za izgubljenim vremenom, iako vrijeme provedeno na faksu nije bilo ništa slično tome. Dapače. (daguska)

Ugl.

Jučer smo, na kavi, srele neku njenu staru kolegicu s posla. S fakultetskom diplomom. S maloljetnim sinom. Moja mama je u penziji već nekih dosta godina. A ova još radi. Istakla je kako je na poslu dragocjena jer ima fakultetsku diplomu. Mama je zgrabila mene za ruku da me pokaže: završila faks i radi u gimnaziji. Ova se pokoleba, gleda svoje maloljetno čedo i kaže: On IDE u gimnaziju. A je l ti se udala? Mama spusti glavu. Ja kažem mjesto nje: Nije, nije. Neće. Prevelike obaveze. Djeca zahtjevna, skupa i nezahvalna. AAaaAaAaaaa, progunđa ova, uhvati sinčića pod ruku, Moram se žurit, on mi je umoran. Ode.

Kakva god da bila, što god da radila, bilo što da rekla, nikad joj neću biti dovoljno dobra.


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

<span>%d</span> blogeri kao ovaj: