rezonanca

(nema veze s rezonom)

sve za nju

dana 24 ožujka, 2013

Prekjučer je bio dan voda. Jučer dan gašenja svjetla(?). I jučer je još bio dan narcisa. Ili roza vrpce(?). I jučer je bio dan kad se političari slikaju s kiticama cvijeća. I još je bio dan kad novinari slikaju političare s kiticama cvijeća, žene-heroje koje su preživjele život, i bebe u kolicima koje također drže kitice cvijeća a preživljavanje im sigurno(!) slijedi.

I bio je jučer dan, slušala sam na radiju, kad liječnici svih vrsta, brižnim glasovima pozivaju žene neka se pregledavaju, pogotovo ako je koja preživjela do četrdesete (prošle je godine čini mi se granica bila 50+)(o_O), i još sam čula kako neki liječnik, brižnog glasa, prijekorno ali brižno govori kako je sramota oboljeti od tog i tog raka, ali nije sramota od tog i tog. Jer, rekao je brižnim glasom, taj i taj se može otkrit, a taj i taj još ne! I zato je taj i taj sramota!

Ajd’ sad, neka digne ruku onaj tko ne zna makar jednu ženu koja je imala taj i taj rak.

Već vam idu na živce, je li tako? S tim svojim herojstvima, koja su zaslužile samo zato što su one te koje su slučajno(?) oboljele i onda slučajno preživjele(?).

E pa jučer je bio dan, kad sam prvi put čula da: I muškarci obolijevaju od raka dojke. (majke mile, rekla žena na nacionalnoj televiziji, a čitava nacija je samilosno vrtjela glavom) (nacija je zbirna imenica) (zato je predikat u jednini) (jato, roj, čopor, nacija jednu glavu ima) (a dojka doji) (vidiš?) (ne?) (gramatika, ili opet Ja?)

Dobar je biznis, taj strah.

 


One response to “sve za nju

  1. m kaže:

    A danas je dan kad je nekome rodjendan?
    Sve najbolje :)

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

<span>%d</span> blogeri kao ovaj: