rezonanca

(nema veze s rezonom)

šuplja

dana 13 svibnja, 2013

znači, sanjala sam marinu. o kojoj sam već pisala, kad smo zajedno bježale od mršavog pijanca na pustom parkiralištu. a to se desilo zapravo. marina je od onih kojima je nemoguće odrediti godine, jer je zapela u romanima sestara bronte. ali ja znam da je mlada jer je nedavno dovršila faks. eh da, i to je relativno. za priču je bitno da marina ima onaj odmak od stvarnosti. nešto je OKO nje nestvarno. nešto što privlači nevolju. sanjala sam, dakle, marinu, u jednoj od svojih bež čipkastih oprava i s nepomičnom frizurom. (bestjelesni glas je zarežao naslov) kad sam se primakla, lice joj je bilo venecijanska(?) maska. i malo napuklo na rubovima. umjesto očiju i umjesto usta, bile su crne rupe.

na moment je samo preletio taj prizor u čitavom košmaru različitih priča (snova), u kojima su se pojavljivale poznate i nepoznate žene. mrtve i žive. ali maska-marinu ne mogu izbaciti iz glave čitav dan. (možda zato što sam ju vidjela danas, jedinu nju, od svih ovih žena) i sad se mislim: što to znači?

ali

moram li pod svaku cijenu tražiti smisao u besmislu? mora li svaki san nositi neku poruku? uostalom, je li to poruka za mene? ili za marinu?

 


2 responses to “šuplja

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

<span>%d</span> blogeri kao ovaj: