rezonanca

(nema veze s rezonom)

koža

dana 15 svibnja, 2013

ovo je druga današnja priča

 

Djevojčica o kojoj sam pisala dva tri posta niže, danas nije došla u školu. Valjda djelovanje iluzija kojima ju šopaju ne traje dulje od jednog dana. Žalosno je i tužno bilo gledati ju sa skupom frizurom, umjetnim noktima, mobitelom koji je tristo četiristo puta bolji od direktorskog, i sav onaj prezir koju ju okružuje. Inače su djeca sa skupim mobitelima popularna, svi se skupljaju oko njih da bi gledali filmiće. Ovoj curi, ako je tko i prišao, bilo je na silu i s očitim gađenjem.

Ja ne znam čitavu priču, sumnjam da zna i razrednica i ravnateljica, ali drže onu facu “poslovne tajne”, a tako su “slučaj” i imenovale.

Iskreno, niti ne želim znati.

Dosta mi je kad se stavim u njenu kožu.

Neki se ne smiju roditi. Nekad je to previše.

Istu stvar svaki dan vidim u svoje(?) prijateljice(?). Najprije da kažem da je pogrešno i krivo i loše sklapati prijateljstva iz sažaljenja. Još više krivo nego iz računa. Ili jer bolje ne može.

Uglavnom,

Žena ima filozofiju da vrijediš onoliko koliko&kako se pokazuješ, iliti koliko imaš para.

S jedne strane škrtari: nema za kruh, nema za kavu, nema za “najosnovnije životne potrepštine, za majku, za dom, za kuću, za ono, za sve!”. A s druge se razbacuje: ima za frizuru, za nokte, za cipele božemoj. Pa joj bude krivo kad joj nitko ne komplimentira na izgledu.

A nitko joj ne komplimentira na izgledu jer je odvratna. Ne zato što kad ima, ima samo za sebe. Ne zato što lovi komplimente ko prosjakinja. Ona zaista izgleda odvratno. Vidiš ti da je silnu lovu potrošila na izgled, al svjedno izgleda jeftino.

 

Je li to ona životna mudrost da odijelo ne čini čovjeka? Već djelo? Oh da, to smo naučili u školi. Ali, opet su neka dvostruka mjerila na snazi. I nemam pojma što sam htjela reć.


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

<span>%d</span> blogeri kao ovaj: