rezonanca

(nema veze s rezonom)

6.6 milijuna eura

dana 22 kolovoza, 2013

Već par sati pokušavam napisati suvisao post, na temu dodjele bespovratnih sredstava iz EU fonda, za ”Integraciju skupina u nepovoljnome položaju u redoviti obrazovni sustav’‘, ali još uvijek ne mogu razumjeti kako to da ni odrasli ljudi ne znaju da ne postoji nešto kao “novac pada s neba”, znate ono kad dijete kaže, ako mu slučajno pokušate objasniti da je igračka preskupa i da nema novaca “Pa dat će ti bankomat!”, pa onda to prepričavate kao vic, pa se svi smiju, a vi biste najradije plakali, ali se smijete sve knedle gutajući, e to! Samo što nije to to što me sada tjera da kucam.

Osobe u nepovoljnom položaju?

Osobe u nepovoljnom položaju su, ako vam se ne da klikati na poveznicu, Romi, homoseksualci i osobe s invaliditetom. Iako je ministarstvo stvarno lijepo sročilo govor, a

ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Ivan Šutalo čestitao predstavnicima institucija, pozvao ih na zakonito trošenje sredstava  te najavio radionicu koja će pomoći u implementaciji projekata.

Dakle, oni su svjesni da se novac neće, po svoj prilici, trošiti na ono za što je dan, te planiraju i dodatne radionice, dakle, mimo projekata koji su valjda bili najbolji ako su pobijedili te osvojili bespovratna sredstva. Valjda su i dodatne radionice uračunate u nepovrat.

-_-

Valjda je svatko bar jednom u životu bio u razredu s nekim od “posebnih”. Neko dijete ima šećer, neko gastritis, neko nosi naočale, neko ima astmu, neko ima prstić viška ili manjka. Netko ima klempave ušice, a netko nosi slušni aparatić. Za homoseksualce ne znam. Ne vidi se na prvi pogled. A većina o tom ne bi ni mislila, niti bi brinula, da nije toliko bombardirana edukacijama o različitostima i sličnostima. Što se tiče nacionalnih manjina… zaista, ako si ih najprije proglasio manjinom, što ih sad na silu hoćeš integrirat u većinu.

Oprosti mi bože, sve će se to svesti na “Ajde neka digne ruku ko je srbin, taaako, bravo, a sad bosanac, braaavo. Evo ti stani do ovog divnog krasnog hrvata, on ti je dobar, znaš, on će se igrat s tobom i neće ti se rugat. Ako ti se netko bude rugao, ti samo meni reci pa ću ga odmah izbacit iz grupe pa neće bit na grupnoj fotografiji sa svima nama u grupi.”

Bože oprosti, zar nije dovoljno što nam mame lažu čitav život?


One response to “6.6 milijuna eura

  1. […] sam puta već pisala o tome, kako od svega najviše prezirem licemjerje (ovdje i ovdje i ovdje i ovdje), pa da se ne ponavljam, samo ću podsjetiti da su u staro (ali ne toliko davno) vrijeme, […]

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

<span>%d</span> blogeri kao ovaj: