rezonanca

(nema veze s rezonom)

hogar strašni

dana 18 srpnja, 2017

forum na legalisu, po meni, je najbolji forum u hrvatskoj.

ali kako je ovo mjesto gdje bivaju opjevavane stvari, ljudi, pojave koje po sadašnjem (ili tadašnjem, ovisno u kojem periodu ih pročitavate) kriterijumu trebaju biti opjevane da bi slobodnije pale u zaborav, o forumu na legalisu, biti će rečeno samo toliko da sam tamo pronašla lika o kojem ćemo ovdje:

Momčić je, dakle, tražio stručan savjet o tetovaži. Odnosno nekoliko njih. Na istome.

Malo je reći da je cvilio da mu doma peru mozak da se ne smije tetovirat jer ga čeka posao u struci u kojoj ne primaju istetovirane i on je pitao je li to istina.

I primili su ga, naravno. I sad je u našoj podružnici. Nosi majicu dugih rukava, jer, ipak nije to tako formalno ni formalizirano zanimanje zbog kojeg bi morao kupiti košulju ili svezati kravatu, a i tada bi mu sigurno izvirivale svijetlo zeleno plave šare, jer izviruju i ovako, koje mogu biti bilo što osim simbola ili slova.

ja ne volim ljude koji se dive tetovažama, planiraju ih ili zaista ostvaruju na sebi ili drugima. ne da ne volim, jer što (ili tko) se tu ima voljeti ili ne, nego ne cijenim. taj mentalni sklop u momentima kad ga pokušavam razumjeti. a pokušavam ga razumijevati samo ako bivam prisiljavana o tome razmišljati, i velim, nema u tome ničeg romantičnog, hrabrog, niti posebnoga. a ono nekoliko ljudi iz stvarnosti (uključujući hogara s legalisa) potvrđuju (pokušajem) načinom života, a ne pokušajem ukrašavanja istog, da sam u pravu.

I skupljaju se žene oko njega, naravno. Onako izdaleka. Šapuću i smijulje se. A on se mršti i mrmlja ‘koji primitivci’.

I kad dođete na njegov šalter, a dođem, on malo podigne rukave i ispusti nekakav uzdah, ko Đoi Tribiani iz Prijatelja “Helou der”, ili možda “da, imam tetovaže i posao u državnoj službi, i šta mi možete”, jedva se suzdržim da ne pitam je li on lik koji je cvilio da mu mama ne da za tetovažu.

 


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

<span>%d</span> blogeri kao ovaj: